fbpx

Legalisering av Cannabis

Varför vill vissa legalisera cannabis?

Vissa personer vill legalisera och göra den laglig precis som t.ex drogerna alkohol och cigaretter. Det finns olika anledningar till detta.

En del menar att stora företag vill legalisera för att kunna sälja cannabis och tjäna stora pengar: “Big Marijuana”. Andra tror att brottsligheten kommer att minska om det blir lagligt och ingen kan dömas. Eftersom andra får röka och dricka alkohol, tycker vissa att de skall ha rätt att röka cannabis. Det finns säkert fler anledningar som du kan hitta.

Vissa länder väljer att legalisera Cannabis medan andra väljer att inte göra så. Det är en aktuell politisk fråga. Vi på engagerar oss inte i denna debatt kring cannabis då vår förenings syfte och arbete är att ge förebyggande droginformation till främst barn och unga. Som organisation är vi politiskt obundna. Om du är intresserad av detta ämne finns det många hemsidor och plattformar.

Vårt målet är att ingen skall behöva fastna i ett drogmissbruk och vi arrangerar olika utbildningar om droger, läger och drogföreläsningar.

Detta för att stärka unga att stå emot grupptryck för droger samt att motivera dem att nå sina mål.