fbpx

Vad händer om elever testar droger?

Information om föreläsningarna i skolor

Till Skolpersonal:

Vi hjälper skolor att ge förebyggande droginformation till eleverna och personalen. Hundratusentals personer har under 30 år fått drogföreläsningar av oss. Våra drogföreläsare har kunskap och stor personlig erfarenhet och är utbildade att prata med ungdomar om droger. De når verkligen fram – vilket resultaten visar.

Här på sidan tillhandahåller vi information ni kan använda i ert ANDTS arbete. Fakta om olika sorters droger, utbildningsfilmer och dokumentärer där unga berättar om hur det var att ta droger. Vi har även faktablad och olika e-böcker ni kan ladda ner gratis.

Vi når fram till eleverna

Vi ser en tydlig minskning av ungdomar som testar droger och alkohol.” lärare

”Jag har testat hasch, men nu blir det inget mer. För du fick mig på andra tankar …” Elev

Vad är speciellt med drogföreläsningen?

1. Efter över 30 år vet vi hur man pratar med ungdomar om droger och hur man når fram till dem på deras egna nivå.

2. De måste få rätt argument och sann kunskap för att stå emot grupptrycket, nyfikenheten och klara den falska marknadsföringen.

3. Föreläsningen levereras utan skrämsel och pekpinnar på ett språk som eleverna kan förstå. Inga svåra vetenskapliga termer och med exempel de känner igen sig i. Vi skapar ingen omvänd effekt, som annars är lätt att hamna i med ungdomar.

4. Tid för frågor och kvalitetskontroll efter föreläsningen.

Fler utlåtanden från skolor

Så otroligt bra! Eleverna satt i 1 timme och 20 minuter utan suck alltså. Lärarna var med och lyssnade och dom var helt tagna efteråt. Elever kom fram och sa att detta var det bästa de någonsin hade hört och det är det. Alex är född för att föreläsa för ungdomar. Alla ställde sig upp och applåderade och jublade efter hans föreläsning. Helt klart det bästa vi någonsin haft.”

Caroline, Skolvärd

Under fyra års tid har vi också använt oss av föreläsning från I SAY NO DRUGS. I alla våra utvärderingar kring dagen har detta varit ett mycket omtyckt inslag från både lärare och elever. Föreläsningen har ett tydligt och pedagogiskt upplägg som passar ungdomar och det handlar om mer än bara droger. Viktiga tankar om identitet, självkänsla och att våga välja rätt i livet. Allt packat i mycket humor.”

Rektor

Vi vill tacka Droginformation.nu och I SAY NO DRUGS som kommer till vår skola varje år nu i över 15 år. Vi ser en tydlig minskning av ungdomar som testar droger och alkohol.”

Lärare

Det gick jättebra! Jag är supernöjd, lätt den bästa föreläsare vi har haft på skolan! Alex Breeze var riktigt grym! Som han fångade eleverna.”

Kurator, Lund

Läs mer här om våra resultat …

Erbjudande! Gratis drogmaterial och affischer

Beställ en drogföreläsning nu så får du helt kostnadsfritt material om droger till din klass och 10st drogaffischer värde 500:-.

Allt vi gör går ut på att stärka och motivera barn och unga att välja ett liv utan droger.

Drogföreläsningar till skolor som förebygger och räddar liv!

Vill verkligen få ett liv utan droger
Det blir inget mer Hasch
Lärare om Drogföreläsningen