fbpx

Föreningens grundare Åsa Graaf

Vår grundare och ordförande om att hjälpa och droger.

Åsa Graaf berättar varför hon hjälper unga.

Hej! Jag heter Åsa Graaf och jag föddes i Göteborg en gång i tiden.

När vi fått vår första dotter kände att jag ville hjälpa barn och ungdomar så att de inte börjar med droger. Bestämde mig kort därefter för att starta föreningen och ge fler barn och unga möjligheten att få droginformation.

Testade droger själv och såg hur andra drabbades.

Grunden till detta var att jag hade sett vad droger kunde ställa till med, har sett hur barndomsvänner hade fastnat i drogträsket och vilka konsekvenser det fick.

Jag var också väldigt nyfiken och en ganska ”rebellisk” tonåring och det ledde till att jag själv tog en del droger under en period. Jag skulle gå min egen väg och inte vara som alla andra.

En trygg och öppen kommunikation mellan barn och vuxna är grunden att stå på.

Åsa Graaf

När jag blev mamma blev mitt syfte starkare att hjälpa – så det var då som jag körde igång och kände mig inspirerad. I början var allt i en liten skala. Jag byggde om min klädkammare och inredde den till föreningens kontor. Det var därifrån jag arbetade de tider som min bebis sov. Det gick bra, många vänner hjälpte till och efter ett par månader fick vi vårt första riktiga kontor. Vi blev ganska snabbt ett härligt gäng.

Känner mig stolt att så många fått hjälp

När jag tittar tillbaka så känner jag mig väldigt stolt över att nästan 800 000 barn, ungdomar och vuxna fått droginformation tack vare vår förening. Plus alla underbara personer och företag har stöttat oss genom åren – utan er så hade detta inte varit möjligt. Alla brev som kommer in är också väldigt inspirerande. Speciellt de brev som berättar att de slutat ta droger eller aldrig kommer att testa. Breven visar att sättet vi jobbar är ”rätt” för många. Jag tror på att göra saker enkla att förstå och samtidigt på ett inspirerande sätt utan att fördöma.

Skrev också ”Boken om Knark och Sånt” tillsammans med Mia – en kompis som jobbat på behandlingshem i många år. Boken blev mycket populär, mer än vi hoppats på och många föräldrar och unga har haft stor glädje av den.

När jag inte jobbar gillar jag att läsa och vara ute i skogen och vid havet – naturen ger kraft och ett lugn som jag behöver ibland. Ett av mina stora intressen är att måla tavlor och skriva. Har en liten ateljé tillsammans med en kompis där släpper vi loss bland färgerna.

Ni är alltid välkomna att höra av er om ni vill ha någon hjälp.

Med vänlig hälsning,
Åsa Graaf

Åsa och Lina, vinnaren i en tävling – pris 5000 kr till klassen.