fbpx

Introduction

Intervju: mamma om son som missbrukade kokain

Intervju: mamma om son som missbrukade kokain

Drogerna tog över hela min sons liv

Min son började ta droger när han var 19 år. Det var huvudsakligen kokain och amfetamin.

Anledningen till att han börja ta droger var psykisk ohälsa. Förut hatade han dem , men när han fick psykiska problem försökte han bedöva sig med droger för att uthärda. Han såg också andra som använde droger, eftersom det fanns ett ganska utbrett drogmissbruk där han växte upp.

De gav honom stora problem, både fysiska och mentala. Han blev trött, hade ont i kroppen och problem med magen. Vidare kände han sig alltid förföljd. Trodde alltid att någon var efter honom. Det var verkligen jobbigt för honom.

Man kan säga att drogerna tog över hela hans liv. Han fungerade inte någonstans. Det var en kamp hela tiden. För familjen blev det en frustration att inte kunna hjälpa honom.

I början hjälpte dem honom tillfälligt. Han kände sig glad och uppåt. Men sedan blev han som en annan människa. Drogerna blev ett sätt att överleva. Det värsta var att han alltid kände sig förföljd.

Till ungdomar som vill testa vill jag säga: Börja aldrig ta droger! Det går så fort att bli fast och att sluta är så svårt. Många fastnar och kommer aldrig därifrån. Så lyssna inte på någon som säger att du ska testa! Det funkar inte!

Om ungdomar visste hur farliga droger är skulle de aldrig börja testa. Det behövs många föreläsningar om detta och jag ställer gärna upp.”