fbpx

Introduction

Film: Ingela berättar om sitt tidigare alkoholmissbruk

Film: Ingela berättar om sitt tidigare alkoholmissbruk

Se filmen där Ingela öppet berättar om sitt fd. alkoholmissbruk.

Alkoholen gjorde Ingela mycket ångestfylld

Få en E-bok om Alkohol kostnadsfritt

Textad intervju med Ingela, som tidigare har missbrukat alkohol

Man skäms över den person man blivit, man vill inte att folk ska se hur svag man är.”

“Började missbruka alkohol för att jag tyckte att det var härligt att bli snurrig i huvudet. Man blev gladare och vågade mer. Det är så sinnesförändrande, man tappar sina hämningar/spärrar och gör saker som man aldrig skulle gjort i nyktert tillstånd.

Jag dolde mitt missbruk ganska väl. Var inte en alkoholist som drev omkring på stan, utan jag var skötsam och skötte min ekonomi m.m.

Min lever var i princip helt slut och det var mycket illa.

Fick självmordstankar, psykisk oro, känslan av skam, ALLT som tänkas kan. Svårt att beskriva, det är egentligen alla psykiska besvär man KAN ha som följer med när man är missbrukare. Sedan hade jag även svåra abstinenssymptom.

Man skäms över den person man blivit, man vill inte att folk ska se hur svag man är.

Jag har ibland tankar om hur min dotter kunde har mist sin mamma när jag tog läkemedels-överdoser omedvetet. Min dotter fick klara sig själv mycket som liten, eftersom jag var ganska påverkad av läkemedel (när hon var två år så gick hon och hämtade mat själv i bl.a frysen).

Det är ju tankar som kommer och går, men det är inget jag kan påverka idag. Jag var ju som jag ser det sjuk, och idag har jag tillfrisknat.

Min familj led av att jag var missbrukare pga att jag ej var så närvarande psykiskt, och för min dotter kanske inte heller fysiskt.

Dottern var oftast hos mormodern så att jag kunde festa, och idag är jag glad över att hon faktiskt var i goda händer.

Jag slutade med alkohol och droger för min dotters skull. Jag hade själv vuxit upp med en pappa som var alkoholist och en bror som var läkemedelsberoende. Jag var på behandling i Stockholm på Kärsögården under 4 månader.

Idag känns det underbart. Jag kan inte i ord beskriva hur glad jag är över att vara nykter/drogfri. Jag miste både min bror och min far till alkohol/droger och jag är den enda som överlevt.”

Mitt budskap till barn och ungdomar

“Till barn och ungdomar som vill testa droger eller alkohol vill jag säga: Gör inte det! Lev ditt liv fullt ut, utan sinnesförändrande medel.

Jag vill tillägga att man som barn/ungdom i en familj med missbrukande förälder ska prata med skolkurator eller ungdomsmottagning. Man behöver allt stöd man kan få! Det är aldrig barnets/ungdomens fel att föräldern har problem.

Man ska också vara medveten om att man inte är ensam om sin situation eftersom många barn/ungdomar växer upp i dysfunktionella familjer tyvärr.

Jag är aktiv i Nykter, drogfri och singel. Det är en samlingsplats för oss som är nyktra, drogfria och som söker en livspartner, eller kanske bara vänner i samma levnadssituation.”

Jag tackar så mycket för att du ställde upp och berättade din historia om alkohol.

Jättebra material. Gick in på er hemsida och enkelt laddade ner det jag behövde. Höll en drogföreläsning till ungdomar med hjälp av det.

Du får också våra nyhetsbrev med mer förebyggande droginformation: Filmer, fler e-böcker, webbtidning, drogfakta mm.