fbpx

Hur påverkas man av hasch?

En person som röker hasch kan uppleva och få skrattanfall, känna lyckokänslor samt bli mer pratsam och livlig.

Personen kan få högre självförtroende, minskad självkritik och sämre omdöme.

F.d hasch-missbrukare har berättat att de känner sig lugnare, sover lättare och att ångest och problem försvinner. En annan effekt är att drogen ökar aptiten och missbrukaren kan bli väldigt sugen på sött.

Ett hasch-rus kan vara i flera timmar beroende på dosen och styrkan i haschet. Det ämne som man blir påverkad av från plantan kallas THC (tetrahydrocannabinol).

Det kan lagras i kroppens fett

Eftersom hasch är fettlösligt och tas upp av kroppens fett så tar det längre tid att bryta ner det än för t.ex alkohol som är vattenlöslig.

När man sedan tar mer hasch så ökar de mängder som lagras i fettvävnaderna. Man har spårat rester i kroppen – 2 månader efter man tagit drogen.

Hur kan man se om någon använder hasch?

Den som röker hasch kan få rödsprängda ögon och större pupiller.

Blodtrycket ökar och personens puls blir snabbare. Hasch-rökaren kan bli torr i munnen och må illa. Personen kan verka lite berusad och är antingen inåtvänd och tyst eller fnittrig och pratsam.

Man kan som närstående märka att personen dricker massor och är extremt törstig samt visar ett enormt sug efter sötsaker.

Hasch-användaren påverkas av omgivningen

Hasch-användaren kan bli påverkad av omgivningen.

Om han befinner sig i en positiv omgivning upplever han hasch-ruset positivt och om omgivningen är negativ så blir ruset negativt.

Samma sak kan hända med känslorna – de kan förstärkas antingen positivt eller negativt efter hasch.