fbpx

Hur är det att ta LSD?

Ruset Hallucinogenerna har gemensamt att de ändrat personens upp- fattning om tankar, känslor och omgivning. Sinnesintryck såsom sy, hörsel, smak och lukt blir mycket mer intensiva. Färger och synintryck, ljud, smaker och lukter kan bli otroligt starka.

Kroppen kan kännas annorlunda, den kan bli tung som bly men även lätt som en fjäder. Vilken effekt trippen ger beror på den sinnesstämning som personen befinner sig i när trippen tas, även omgivning spelar roll här. Ibland blir det positiva upplevelser men det kan också bli oerhört jobbigt.

”Lotten hade tagit LSD och hon var hemma med sin kompis Maria. Plötsligt ser Lotten en grön spindel komma krypande på köksgolvet. Lotten gillar inte spindlar! Hon går ut i vardagsrummet och nu kryper det fram spind- lar överallt. Stora, små, lurviga, svarta, gröna, ja spindlar av alla de sorter. Lotten kryper upp på soffans ryggstöd för här finns inga spindlar. Lotten får Maria att dammsuga upp alla spindlarna, hon hör hur det knastrar och krasar i röret på dammsugaren när spindlarna åker in. Till slut finns det inga spindlar kvar i lägenheten.”

Kan LSD orsaka dåliga upplevelser?

LSD kan orsaka snedtändningar s.k ”bad trips”. Det kan ge ruskiga hallucinationer och väldigt ångestladdade och känslomässigt jobbiga upplevelser. Snedtändningar är oerhört påfrestande för missbrukaren och har varit anledningen till många skador och även dödsfall. Det har hänt att missbrukare blivit väldigt aggressiva och ibland har snedtändningarna lett till självmordsförsök.

”Det kändes som om djävulen tog mig, hela kroppen skakade. Min personlighet splittrades i två delar, en ond och en god. Den onda delen tog över mina känslor. Jag kunde inte gå ut bland folk på flera veckor.”