droginformation-brev-10

När man ger en gåva eller blir månadsgivare vill man ju veta vad pengarna används till.

Gör pengarna verkligen nytta?

Kommer de i rätta händer?

Då är det tryggt att vi har ett 90-konto sedan över 20 år.

Ett 90-konto är en garanti att insamlade medel används till rätt ändamål – utan onödiga administrativa kostnader – och att Svensk Insamlingskontroll regelbundet kontrollerar vår verksamhet. Förra året användes 84 % till ändamålet.

Vad gör vi med din gåva och de pengar vi samlar in?

droginformation-barn-10

Över 700 000 har fått våra drogföreläsningar

Vi ser till att barn, ungdomar och vuxna får förebyggande droginformation som motiverar dem att välja bort drogerna. Hittills har vi föreläst för över 650 000 människor runt om i hela Sverige.

Vi delar ut förebyggande droginformation

Förutom att föreläsa om droger så delar vi ut kostnadsfri droginformation till barn, ungdomar och vuxna i form av häften och tidningar. Detta kan ske i någon av de tusentals skolor vi besökt eller på någon av alla mässor, köpcenter eller bibiliotek där vi haft våra mobila utställningar med droginformation.

Vi når fram med rak, enkel och lättförståelig droginformation – utan pekpinnar, utan ett krångligt forskarspråk och utan skrämsel.

Vi gör filmer, böcker och material

Vi har även spelat in och producerat flera olika filmer som ger enkel och lättfattad droginformation. Dessa har setts av mer än tjugotusen personer.

Sommarläger med droginformation

Under flera år har vi varit med och arrangerat härliga sommarläger med droginformation och aktiviteter där tusentals ungdomar deltagit.

Droginformation för barn på cirkus

Vi har bjudit över tusen barn på cirkus. De fick först droginformation och föreläsningar i sina skolor, sedan fick alla var sin tröja där tre kända idrottsprofiler hade skrivit sina autografer (Kajsa Bergqvist, Carolina Kluft och Christian Olsson). Alla medverkade sedan i en teckningstävling med prisutdelning i cirkusmanegen.