droginformation-resultat-2

För oss är det viktigaste att nå så många barn, ungdomar och vuxna som möjligt med droginformation – information som verkligen når fram!

Då kan de ta ett självständigt beslut vad det gäller droger.

Det är därför föreningen startade en gång i tiden och det är därför vi fortfarande är igång.

Tack vara våra insamlingar och stöd från allmänheten & företag har vi haft möjligheten att ge ekonomiskt stöd till skolor, föreningar och olika organisationer för drogfria event, skolavslutningar, material, föreläsningar och olika aktiviteter

90-konto i nästan 25 år

I över 20 år har vår förening godkänts av Svensk Insamlingskontroll och fått förtroendet att ha ett 90-konto. Detta borgar för trygghet och säkerhet för donatörerna.

740 000 barn och vuxna har fått förebyggande droginformation

Över 740 000 barn, ungdomar och vuxna har fått föreläsningar av oss som hjälpt många av dem att välja ett drogfritt liv.

Tiotusentals brev med lovord från elever och skolpersonal

Som ett resultat av våra förebyggande och motiverande föreläsningar så har vi fått tiotusentals brev med lovord från barn, ungdomar och vuxna. Många berättar att de har valt bort drogerna som en följd av vår droginformation.

Detta visar att vi når fram med vår information om droger. Vi kommunicerar till barnen och ungdomarna på ett enkelt sätt. Ett sätt som är lätt att förstå och ta till sig. Inga pekpinnar och ingen skrämselpropaganda!

200 av Sveriges kommuner har anlitat oss

Våra populära och framgångsrika föreläsningar har lett till att över 200 kommuner över hela Sverige har anlitat oss.
Vårt utbildningsmaterial “Knark och sånt” används även i olika skolor runt om i landet.

Sommarläger för barn och ungdomar

I flera år har vi arrangerat sommarläger för barn och ungdomar. På dessa läger bor ungdomarna i stugor vid fina naturområden nära till bad med möjligheter till olika sommaraktiviteter.

På dessa läger får de också förebyggande och motiverande droginformation, träning på att vara och jobba i grupp, hjärt & lungräddning och släcka bränder mm.

Aktiviteterna kan variera men de får alltid droginformation.

Över en miljon tidningar & faktahäften med droginformation

Vi har kostnadsfritt delat ut över en (1) miljon tidningar och faktahäften med droginformation till skolor och allmänheten.
Hög- och gymnasieskolor får vår informationstidning kostnadsfritt fyra ggr/ år.
Vi har producerat utbildningsfilmer, böcker och material med droginformation som används på skolor, fritidsgårdar, i studiecirklar och på företag.

Hundratusentals besökare på utställningen med droginformation

Med kampanjen “I say no drugs” har hundratusentals ungdomar och vuxna fått droginformation genom utställningar, på event, genom informationshäften m.m.
Vi har arrangerat och medverkat vid hundratals olika evenemang runt om i landet för att ge allmänheten mer droginformation och hantera opinionen.

Att synas på mässor och ge ut droginformation är viktigt. Vi har bl a varit på: Skolforum för att informera lärare om vårt arbete, på Bokmässan, Sverige mot Narkotika, World Forum Against Drugs m.fl.

På mässor delar vi ut gratis informationsmaterial om droger, vi upplyser allmänheten genom vår utställning samt bedriver olika insamlingskampanjer etc.