fbpx

Introduction

Film: Linus Svenning om musiken och drogerna!

Film: Linus Svenning om musiken och drogerna!

Intervju med Linus Svenning om hans syn på droger och musik.

De positiva effekterna väger inte över de negativa. Och de negativa blev bara starkare och starkare – de tog över mer! Jag ville vara ren och ha ett klart sinne.”

Linus Svenning

Intervju med artisten Linus Svenning

sluta aldrig kämpa, ljuset finns på andra sidan tunneln”

Linus Svenning

Linus föddes 13 april 1990 i Västerstad i Skåne. Linus är en svensk sångare som slog igenom stort på Youtube. På mindre än ett år blev han lite av ett “Youtube fenomen” då han fick över 6 miljoner visningar på mindre än ett år!

Han fick detta genombrott genom att tolka andras låtar men även genom att publicera sitt eget material. Han blev otroligt omtyckt och populär.

Detta genomslag på Youtube ledde till att han blev kontaktad av olika skivbolag och managers och snart släppte han sin cover “Utan dina andetag” som sålde platina.

Nu såg vi honom i melodifestivalen med låten “Bröder” 2014 och 2015 gick han till final med låten “Forever starts today”.

Linus, hur började du med musik?

Jag har alltid varit musikintresserad, enda sen jag var liten! Men det började nog på riktigt när jag fick tag i en gitarr i 9:e klass. På gymnasiet lärde jag mig spela och då började jag också skriva musik.

Berätta hur det gick sen?

Jag fortsatte att lägga ut material på Youtube. Efter 3 år så började jag lägga ut videos på mig själv när jag spelade live. Det var då det blev ett genomslag. Det var nästan overkligt!

Hur kom det sig att du började med droger?

Jag har mått väldigt dåligt många gånger i mitt liv. Jag har också tagit mycket antidepressiva tabletter, men det gjorde att allt blev mycket värre.

När jag tog andra droger kändes det som en flykt ifrån verkligheten och jag kunde känna mig lite glad när jag tog dom.

Hur kände du dig när du tog tabletterna?

När jag tog tabletterna kände jag mig typ som ett grått skal som bara vandrande omkring – utan känslor. Men trots detta kunde jag hur som helst brista ut i gråt flera gånger i veckan.

Under denna tidsperiod var den mest grubblande tanken jag hade – hur jag skulle ta mitt liv. Jag låg många nätter och planerade exakt hur jag skulle göra detta, och vid ett tillfällen lyckades jag nästan.

Sedan började du röka cannabis – hur var det?

De första gångerna när jag rökte var det riktigt “spacat”, jag fick skrattattacker och såg syner ibland. Men efter ett par gånger kändes det mer som om jag fick lugn och ro i kroppen, kände mig mer kreativ och kunde fokusera på sig själv & mina känslor. Jag skrev mycket musik under den perioden.

Hur påverkade cannabisen dig senare?

Efter ett tag så började allt bli tvärt emot. Jag glömde vissa saker som jag aldrig glömde innan. Jag orkade inte göra lika mycket som innan och att umgås med människor började bli jobbigt.

Även de dörrar som jag upplevde öppnades dvs. dörrarna till kreativiteten stängdes igen. Då var det inte kul längre!

Varför bestämde du dig för att sluta?

För jag ville känna hur det var att bara vara mig själv utan droger eller tabletter. De positiva effekterna väger inte över de negativa. Och de negativa blev bara starkare och starkare – de tog över mer! Jag ville vara ren och ha ett klart sinne.

Hur är det nu när du är ren?

Det känns bra! Det känns precis som om jag har ett klarare sinne! 🙂 Vi håller just nu på att ta fram en singel, som ska släppas under våren!

Du var ju i LA i USA – vad gjorde du där?

Precis! Jag var där och skrev musik och träffade många fantastiska vänner. Samtidigt fick jag också hjälp för att jag använt droger och gjorde en “detox/ avgiftning” för kroppen. Det kändes skönt efteråt att bli av med all skit! 🙂

Hur ser du på droger när det kommer till kreativitet och musik?

Som sagt i början kändes det bra – kom på melodier och texter. Det kändes precis som andra dörrar i ens hjärna öppnades! Men efter ett tag så stängdes dörrarna igen och man satt där utan idéer.

Något annat du vill säga?

Jag tänker inte säga till någon att inte ta droger, men enligt mina erfarenheter så är det inte värt det. Det skadar inte bara dig själv, utan andra i din närhet också.

Stort tack till Linus Svenning för att du ställde upp och svarade på våra frågor!