Föreningens ordförande Åsa Graaf

Föreningens ordförande Åsa Graaf2018-02-19T20:03:29+00:00

Var startade jag Droginformation.nu?

Hej!

Jag heter Åsa Graaf och jag föddes i Göteborg en gång i tiden.

När jag hade fått min första dotter vid 28 års ålder så kände jag att jag vill öka mitt samhällsansvar. Jag ville hjälpa barn och ungdomar så att de inte börjar knarka. Bestämde mig därför att starta föreningen och ge fler barn och unga möjligheten att få droginformation.

Grunden till detta var att jag hade sett vad droger kunde ställa till med, jag hade sett hur barndomsvänner hade fastnat i drogträsket och vilka fasansfulla konsekvenser det fick.

Som nybliven mamma blev mitt syfte starkare att hjälpa våra barn – så jag körde igång och kände mig inspirerad. Det var väldigt roligt!

I början var allt i en liten skala. Jag byggde om min klädkammare och inredde den till föreningens kontor och härifrån började jag arbeta de tider som min lilla bebis sov. Det gick bra, många vänner hjälpte till och efter ett par månader fick vi vårt första riktiga kontor .

Satte ut platsannonser i tidningen och många fina människor hörde av sig och ville vara med och hjälpa till. Vi blev ganska snabbt ett härligt gäng.

Idag när jag tittar tillbaka så känner jag mig väldigt stolt över att över 650 000 barn och ungdomar fått droginformation under åren. De brev som kommer in till oss är också väldigt inspirerande. Speciellt de brev som berättar att de slutat ta droger eller aldrig kommer att testa. Totalt har vi fått över 40 000 brev.

Förutom att arbeta med droginformation så har jag två underbara flickor och en fin man sedan 22 år. Är väldigt lyckligt lottad att ha en livskamrat som brinner för samma saker och vi träffades genom vårt arbete.

Annars är jag nog mest som de flesta människor, gillar att hjälpa. Älskar skogen och havet och trivs att gå långa promenader. Att måla tavlor är en stor hobby likaså att skriva lite poesi då och då. Film är också ett stort intresse.

Med vänlig hälsning,
Åsa Graaf

Välkommen att kontakta mig om du vill fråga något eller ge dina synpunkter.

Föreningens grundare och ordförande Åsa Graaf delar ut ett pris

asa-graaf